Nieuwe tuinder Groentepark Bontekoe

Vanaf 2024 is Lien Moonen een van de twee duotuinders op Groentepark Bontekoe. Zij volgt Emma Smeets op, voor wie de reisafstand tussen haar woonplaats en Leiden toch te veel bleek te zijn. Van beide kanten nemen we met spijt afscheid van elkaar. Maar we zijn blij dat we in Lien een even enthousiaste tuinder hebben gevonden, die samen met José van den Berg en een grote ploeg vrijwilligers de moestuin gaat bestieren. Hieronder stelt zij zich voor.

Hallo allemaal!
Ik ben Lien, 33 jaar geleden geboren in België. Mijn liefde voor het tuinieren kwam tot leven toen ik een jaar op het Zweedse platteland woonde, waar ik dagelijks de heerlijkste groentes at die ter plekke verbouwd werden. Daar werd ik zo blij van dat ik een paar jaar als vrijwilliger op verschillende tuinderijen en boerenbedrijven meehielp om de kunst te leren.

Toen ik begin 20 was verhuisde ik naar Amsterdam en studeerde ik Antropologie en Future Planet Studies, waar ik me verdiepte in sociale en duurzame vraagstukken. Hoe boeiend ook, ik wist al gauw dat ik toch praktischer bezig wou zijn. Ik was enkele jaren peuterjuffie in Den Haag, waar ik nu nog steeds woon en in mijn vrije tijd geniet van de duinen en de zee. Maar de wens om dichter bij en met de elementen te werken bleef aanwezig. Sinds 2022 werk ik met veel plezier bij de zelfoogsttuin ‘Bij Mei’ in Zoeterwoude, en vanaf komend seizoen dus ook samen met collega-tuinder José bij Groentepark Bontekoe.

Om te mogen bijdragen aan een plaats die groeit en bloeit en waar het telen van producten binnen een groter kader van zorg dragen staat: zorg voor onszelf, voor anderen én voor onze omgeving, en dat dan ook nog eens samen met een groep enthousiaste vrijwilligers, dat vind ik het mooiste wat er is.