Filmopnames op Groentepark Bontekoe

Op 28 mei bezocht Fonds1818 met haar filmploeg het zonovergoten Groentepark Bontekoe. Namens de Voedselbank vertelde Eveline Idema de ploeg dat zij de klanten graag gezonde en verse groenten meegeven. Geïnspireerd door Voedselbank Groningen zag de Voedselbank dat het liefst uit een eigen moestuin.

Annemarie Koopmans van de buurtvereniging Zeeheldenbuurt legde de filmploeg uit dat zij hiervoor ruimte kon bieden in een opnieuw ingericht aangelegd park, waarin de gemeente geschikte teeltgrond had gestort. En tuinder Jelger vertelde de filmploeg over ecologisch telen van groente als doelstelling van de Stichting Leiden Oogst.

Stichting Leiden Oogst is met Voedselbank Leiden en Buurtvereniging Zeeheldenbuurt de derde initiatiefnemer van het project. Een project dat natuurlijk mogelijk is gemaakt door subsidiegevers, waaronder Fonds 1818. Deze laatste is z├│ enthousiast over dit gezamenlijke project dat zij hun filmploeg erop af stuurden.

Al enkele weken hebben de klanten van de Voedselbank Leiden vers geoogste groenten van Groentepark Bontekoe kunnen meekrijgen. Dit dankzij de inspanningen van tuinder Jelger Walraven en zijn vrijwilligers. En ook dankzij de buurtvereniging Zeeheldenbuurt en de gemeente Leiden.

Bekijk het eindresultaat van de filmploeg van Fonds1818.